Don%252525252520website%252525252520nieu

DONNY

In mijn vrije tijd ben ik graag in het bos met mijn vriendin en onze twee honden. Of met vrienden aan het wildkamperen ergens in de vrije natuur en bezoek ik graag oude ruïnes ergens Europa. Ook wandelen, vuur maken en muziek maken of luisteren hoort daar voor mij bij. Andere dagen ben ik te vinden met mijn jeep in de modder of aan het cruisen op de motor.

 

10 jaar geleden kwam ik in aanraking met stoffen, ik ben op de Albert Cuijp markt bij de Boerenbonthal gaan werken. Vanuit daar groeide mijn passie voor het product. De mogelijkheden leken in eens eindeloos en maken dezelfde soort ideeën bij mij  los als hout of staal. Na een jaar werken besloten om samen met Jordi, een jeugd vriend van mij dit in Den Haag ook te gaan doen onder dezelfde vlag. Sinds 2018 zijn we van naam gewijzigd om zelf een identiteit aan onze winkel te kunnen gaan geven. We willen mee in veranderingen en zelf veranderingen aanbrengen, onder een eigen naam gaat dat gemakkelijker en sneller.

Sinds de naamsverandering ben ik mijn werkveld gaan verbreden, in samenwerking met Jeroen, mijn buurman en vriend hebben we een webshop (stoffen en zo) geopend.

Met een andere vriend Hans Koornstra, ben ik de project stoffering (Wijnands & Koornstra) ingedoken waarbij ik de gordijnen voor mijn rekening neem en Hans de vloeren. Zelf was ik ook altijd veel aan het klussen bij klanten en sinds 2018 met Jorick, ook een goede maat van mij. Samen hebben we de montage voor gordijnen opgezet. En binnen de projecten begint dit nu ook steeds meer vorm aan te nemen.

 

Zoals je leest ben ik een creatieve geest. Mijn ideeën liggen nooit vast en ontwikkelen met de tijd en ervaring. Zo ook in sport en passies, Mijn interesse gaat naar alles wat leuk kan zijn. Wanneer ik merk dat mijn focus naar 1 ding begint te gaan, dan ontstaat er wat. Ik geef boks training, en zelf ben ik druk bezig met paaldansen. Bij sport horen blessures en herstel, en zo ben ik na lang zoeken het pad van Reiki gaan bewandelen. En daar ligt op dit moment flink de aandacht op in mijn leven.

 

Vorig jaar kwam ik erachter dat ik voor deze dingen ruimte nodig begon te hebben. Er kwam een flinke loods op mijn pad, Hal 11. Daar heb ik een showroom, kantoor en opslag ingebouwd voor de Projecten. Een trainingsruimte voor boksen en paaldansen. En we gaan binnenkort beginnen aan de werkplaats, de lounge en de Bar.

Ik vind het heerlijk om zo stap voor stap te kunnen werken aan iets waarvan ik zelf ook geen flauw idee heb hoe het eruit gaat zien.

Jordi 2 website.jpg

JORDI

Ik ben Jordi Lieuwen, kersverse vader van Loïs en al 2 maanden gelukkig getrouwd met Iris. In mijn vrije tijd game ik graag en ik ga graag kijken bij de voetbal wedstrijden van Ajax.

Ik ben hier komen werken dankzij mijn vriend Donny die de eigenaar is van deze prachtige winkel.
Toen de plannen er waren vroeg hij of ik zin had om met hem het "diepe" in te springen.
Samen hebben we de vloer gelegd, stellingen gebouwd, lampen opgehangen.

Bloed, zweet en tranen zitten hierin.
 

'De werksfeer is heel relaxt, heerlijke combinatie van mensen met

allen hun eigen dingen.

Het is heel leuk om te zien hoe dat

allemaal samenvalt'.

Ik heb de dagelijkse leiding over de winkel. Ik stuur de mensen aan die hier werken, doe de boekhouding en ik overleg met Donny hoe/wat/waar en moet dat dan invullen.
Ik voel me daardoor en mede door de opbouwgeschiedenis van de winkel voor alles verantwoordelijk.

Soms te veel wat goed voor me is ;)

kim website.jpg

KIMBERLEY

In 2004 heb ik de opleiding MBO niveau 2 'Medewerker Naaizaal' gekozen om te leren naaien zodat ik cosplay kostuums kon maken.

Echter vond ik het allemaal zo interessant dat ik besloot mijn opleiding door te zetten om zo een MBO niveau 4 'Mode Maatkleding' te scoren. 

In 2010 studeerde ik af en had ondertussen een flink portfolio aan cosplay kostuums gemaakt welke ik mocht laten zien op onze eindmodeshow. 

Mijn passie voor cosplay is echter met de jaren veranderd en nu ligt mijn passie bij stijldansen. Ik vind het dan ook enorm leuk om kleding te maken voor de wedstrijden waar in aan meedoe.

 

Stoffen en materialen zijn zo bijzonder. Het is namelijk nog geen eindproduct en de uitkomsten zijn enorm! 

 

'De creativiteit van klanten en de inbreng van mijn eigen creativiteit is fijn en inspirerend'.

 

Van ervaren naaisters leer ik nieuwe methodes en aan nieuwe naaister geef ik mijn kennis door. 

De winkel is groot en vol met kleurtjes, printjes, texturen en vooral enorm lieve collegas.

Mijn functie bij Tessuti is verkoopmedewerkster en leidinggevende van het atelier.

Als verkoopmedewerkster help ik klanten bij het zoeken en vinden van hun materialen voor hun projecten, help ik mee met het bedenken van oplossingen en neem ik bestellingen op.

En als leidinggevende van het atelier ben ik vooral bezig met het maken van opdrachten van klanten zoals; tuinkussen, zit-en sierkussens, tafelkleden, servetten, matrashoezen en zelfs complete bankhoezen

image00001.jpeg
Amber%20aangepast_edited.jpg

CECIEL

Al sinds mijn 8e maak ik kleding. Eerst stiekem op mijn moeders naaimachine en uiteindelijk had ik mijn eigen machine. Alles wat ik maakte was apart; zoals een rokje van stropdassen of van handschoenen.

Na mijn studie werktuigbouwkunde en een paar jaar als Product Engineer gewerkt te hebben, kon ik toch de verleiding niet weerstaan om mijn creativiteit achter de naaimachine verder te ontwikkelen. Op dit moment heb ik een eigen bedrijf waarin ik mijn creativiteit volledig z'n gang kan laten gaan.

AMBER

Toen Tessuti net opende (toen heette het nog De Boerenbonthal) werkte ik hier als bijbaantje naast m'n studie. Na een pauze van een paar jaar ben ik sinds 2017 weer werkzaam bij Tessuti. Ik ben hier 9 uur per week bezig en daarnaast ben ik druk met werkzaamheden in de entertainment.Mijn bedrijf, genaamd BE THE DISCO BALL, maakt unieke kostuums en verzorgt acts op evenementen.

Tessuti is voor mij een snoepwinkel. Ik haal hier veel materialen voor mijn kostuums en het is leuk om hier mensen te ontmoeten die ook kleding of kostuums maken.

 

Bij Tessuti voel ik mij verantwoordelijk voor de uitstraling; zoals de etalage en Facebook.

Ook help ik graag klanten met hun creatieve projecten en het kiezen van de juiste kleurstellingen in interieur.

Ik ben Amber, Ik studeer archeologie. Waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik vind het leuk om van alles te leren, vooral op creatief en cultureel gebied. Ik ben eigenlijk constant aan het leren en onderzoeken over hoe verschillende dingen werken en in elkaar zitten.

 

In eerste instantie wilde ik bij Tessuti werken omdat ik wel al ervaring heb met in winkels werken. Maar ik had nog nooit gewerkt in een stoffenwinkel. Tessuti heeft mij de mogelijkheid gegeven om dingen die ik al wist en kon, te combineren met nieuwe dingen die ik nog moest leren. En door de wat rustigere werkomgeving heb ik ook het gevoel dat ik echt de kans krijg om van alles uit te zoeken en leren toe te passen.

In de winkel ben ik verantwoordelijk voor het helpen van de klanten, en zorg ik dat de winkel een goede uitstraling heeft! Ik ben nog niet compleet werkzaam in het atelier, maar ik ben wel in opleiding om dat te kunnen gaan doen . En hoe meer ik leer hoe meer ik zelf kan doen.

image00002.jpeg

ANA

Mijn naam is Ana, ik ben 36 en kom uit Albanië. Ik woon sinds 10 jaar in Nederland (Delft).

In Albanië heb ik mijn opleidingen gevolgd. Ik bent gestart op het Gymnasium en daarna heb ik de opleiding Mechanical Engineer gevolgd met als specialisatie stoffen.

Ik ben een talen freak. Nederlands , Engels, Albanees en Italiaans spreek ik vloeiend. Doordat ik Italiaans spreek, spreek ik ook wat Spaans.

 

In Nederland heb ik alle soort banen gehad, van schoonmaakster tot en met juf op een speelzaal tot masseuse.

Mijn hobby’s zijn dansen. Vooral Lindy hop. Daar kan ik echt alles in kwijt! Planten, dieren en mensen ben ik ook gek van. Ik ben een echt een sociaal persoon en hou van menselijk contact. Ook kleding en modekleuren hebben mijn interesse. Ik kijk vaak bij mijzelf en andere mensen wat ze aan hebben en of het bij elkaar past.

Werken bij Tessuti betekent voor mij vrijheid, hard werken, ordenen, en combinaties van stoffen maken voor klanten. Dat past bij wie ik ben als persoon.

Het werken bij Tessuti heeft mij geholpen om weer mijzelf te kunnen zijn. Ik mag dragen wat ik wil en er word naar mijn mening geluisterd. Ik mag er zijn!

De werksfeer is goed. Mijn collega’s zijn fantastisch! Ook zij zijn eerlijk, lief en we vangen elkaar op waar nodig is.

In de winkel sta ik achter de kassa. Ik help de klanten en geef advies. Ik vind het belangrijk dat klanten blij de winkel uit gaan en zich goed geholpen voelen. Dat maakt mij ook weer blij.

Tessuti heeft mijn leven verandert. Ik ga met plezier naar werk. En heb nog meer plezier wanneer ik aan het werk ben. Dat heb ik nog nooit gehad bij een werkgever.

Donny, de eigenaar is een energiek persoon en zegt waar het op staat. Dat heb ik nodig. Doordat hij eerlijk is, helpt het mij om te groeien.

Het menselijk contact is hier echt! De winkel ook. Het is niet perfect netjes of strak georganiseerd. Daar voel ik mij in thuis.

Annemarie Mei.jpg

ANNEMARIE

In mijn vrije tijd ben ik het liefste in de natuur te vinden. Ik wandel dan graag samen met de honden en mijn vriend. Ook boks ik elke week.  Sinds een jaar heb ik weer mijn hobby fotografie opgepakt. En dat loopt mooi samen met mijn functie als commercieel medewerkster. Ik ben verantwoordelijk voor het bijhouden van de  social media en website. Waar ik de foto's voor maak en bewerk.  Daarnaast ben ik ook verkoopmedewerkster. 


In 2013 en 2014 heb ik de opleidingen Digitale vormgeving, Mode en Fotostyling gevolgd op Akademie Vogue. Daar begon mijn interesse in mode en het vormgeven te groeien. 

De werksfeer bij Tessuti is heel prettig. 

Het is fijn om met creatieve mensen een goed en hecht team te vormen. Met ieder zijn eigen specialiteit. 

Ik vind het contact met klanten enorm leuk. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen en advies te geven, zodat de klant tevreden de winkel  verlaat.

Mo aangepast.jpg

MOHANAD

Hey lieve mensen, ik ga een beetje over mijzelf vertellen. Mijn naam is Mohanad Shami. Ik ben 30 jaar oud, maar voel mij 20. Ik kom uit Syrië van de stad Aleppo. Vijf jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen.

Ik ben alleen in Nederland, maar het lot verbind mij met vrienden en familie.

Ik ga af en toe boksen in de loods van Donny samen met o.a. Jordi en Annemarie  in Alphen aan den Rijn. Mijn hobby’s zijn zwemmen, gamen, muziek en dansen.

Ik studeer MBO specialist Mode Maatkleding niveau 4. Ik zit nu in het tweede jaar.

Ik hou van mode en alles wat er mee te maken heeft. Dat komt door mijn familie. Wij hadden een eigen bedrijf en merk  genaamd  CITY WEAR  in Aleppo.  Mijn droom is dat ik CITY WEAR  nu voort ga zetten in Nederland. 

Om deze droom en passie te bereiken,  heb ik enkele stappen en doelen die ik moet gaan  nemen. Dat is het betreden van de Nederlandse markt, werken, afstuderen. En mooie , lieve mensen om mij heen verzamelen. Maar het belangrijkste: beheersing van de Nederlandse taal.

 

 

Hoe ben ik in het team van deze prachtige winkel terecht  gekomen?                                Ik was een klant bij Tessuti en elke keer ging ik naar de winkel om stoffen te kopen voor mijn opdrachten voor school of voor mijn werk. Ik voelde een prachtige energie in de winkel. De mensen die er werken zijn eerlijk en lieve mensen. Ook hebben ze erg mooie stoffen. Dat trok mij enorm aan en daarom heb ik aan de eigenaar Donny gevraagd of ik mijn CV  mocht achter laten. Dat vond hij goed en na  een week of twee heeft  hij  mij gebeld, om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek. Daarna ben ik aangenomen en sindsdien werk ik elke zaterdag voor Tessuti.

 

Mijn functie bij Tessuti is verkoopmedewerker en adviseur.

Als verkoopmedewerker help ik klanten bij het zoeken en vinden van hun materialen voor hun projecten.  En geef ik advies welke materialen ze kunnen gebruiken voor een kledingstuk of welke stof er bij past.

Voor mij is Tessuti de bron van de informatie en ervaring die ik nodig heb. En ik doe wat ik leuk vind. Ik hou ook van mijn collega’s.